čtvrtek 23. října 2014

Can't You Love Me Back? // 4. část // By MeeKyong

Fandom: EXO
Pairing: TaoRis
Žánr: Slash
Počet dílů: 4/?
Autor: MeeKyong



Přiznejte se! Komu tahle povídka chyběla? MĚ JO!!! A MeeKyong byla tak hodná... a po tak zatraceně dlouhý době zase napsala díl!! Yehet! Možná to bude tím, že ji Hyunii k tomu donutila jinak by ji zabila, spálila a zakopala pod pampelišky. Yo~ .... Takže ENJOY!!







„Hej, Krisi!“ křikne přes celou třídu Kai, ovšem nikdo nereaguje. Je přestávka, takže má možnost odskočit si do vedlejší třídy, jenže tady jej asi nikdo neslyší.
            „KRISI!“ zkusí to znovu a o něco hlasitěji. Všechny páry očí se k němu stočí, a hned potom si mezi sebou začnou něco šeptat
            „Co se děje?“ přijde k němu Kyungsoo. Kaiův rozzuřený výraz na chvíli změkne, místo toho jej nahradí kouzelný úsměv. Přistoupí k němu a pohladí jej po tváři.
            „Nevíš, kde je Kris?“
            „Šel na chodbu,“ sdělí mu a chytí jej za ruku, „pojď,“ usměje se a vytáhne jej ze třídy, odkud se ihned vydají za Krisem.
            Když jej po chvíli najdou, Kyungsoo pustí jeho ruku a zastaví. Ví moc dobře, proč jej Kai hledá a taky ví, že mu nebude překážet. Kývne směrem ke Krisovi na náznak, že za ním má Kai jít. Ten samozřejmě ani chvilku neváhá a okamžitě za ním vystartuje.
            „Už mi vážně lezeš na nervy, Krisi!“ chytí jej za rukáv a otočí jej k sobě čelem, přičemž mu Kris pouze věnuje jeden ze svých nechápavých pohledů.
            „Jasně jsem ti říkal, ať s tím něco uděláš! A výsledek?! Nic se nezměnilo!“ vetře mu do tváře a rozhazuje přitom rukama do vzduchu. Krisovi dojde, o čem Kai mluví a sklopí pohled.
            „Není to tak snadný, víš?“ povzdechne si a opět k němu vzhlédne.
            „Chceš, abych ti něco udělal, ty zmetku?!“ procedí přes zuby.
            „Kai,“
            „Podívej se na sebe, Krisi,“ odsekne, „hele, ty víš, že tě mám rád, ale copak to vážně nevidíš?“
            „Nevidím co?“ nadzvedne obočí.
            „Jsi zlomenej a zničenej. Žárlíš pokaždý, když vidíš Taa se na někoho usmát,“
            „Co tím myslíš?“
            „Prostě si přiznej pravdu,“ Kris se pousměje.
            „Jakou pravdu? Je jako můj bratr,“
            „Byl. Dokud se do tebe nezamiloval a tys ho neztratil tím, žes ho odmítl,“ poslední slovo zdůrazní a znovu jej propálí pohledem.
            „Všechno se změnilo, Krisi, a ty to víš,“ promluví na něj, než se otočí a rozejde směrem pryč, když v tom se ještě zastaví a ohlédne se za ním.
            „Popřemýšlej nad tím,“ Kris odvrátí pohled, to už je ale Kai zpět u Kyungsooa.
           
            „Tak jak to šlo?“
            „Co bys řekl?“ zeptá se jej se sarkasmem. „Je to idiot,“
            „Takže?“ natáhne zvědavě krk starší.
            „Pořád si nechce připustit, jak moc má Taa ve skutečnosti rád,“
            „A ty si tím seš jistý?“ pokrčí obočí.
            „Jsem,“ usměje se, poté se skloní a lípne mu na tvář letmý polibek.
            „Fajn, promluvím s ním,“ povzdechne si a šibalsky jej šťouchne do boku. „Ale jestli se na mě naštve, tak se s tebou rozcházím!“ ukáže na něho výhružně prstem. Kai si jej k sobě beze slov přitáhne, jakoby teď Kyungsooa vůbec neposlouchal a obejme jej kolem pasu.
            „Dokaž mu, že on má Taa taky rád. Víc než jen jako kamaráda,“ zašeptá mu do ucha, které vzápětí něžně políbí. „Bolí mě se koukat na Taa a vidět ho tak nešťastnýho,“ Soo má přivřené oči a jen nepřítomně přikyvuje. Pokaždé v Kaiově hřejivé náruči celý roztaje, až se mu podlamují kolena, ani nezáleží na tom, zda jsou doma, v obchodě nebo ve škole. Všude to má stejné účinky.
            „Tak už mě pusť, nebo oba přijdeme pozdě,“ zasměje se, přesune své ruce na Kyungsoova ramena a mírně se od něho odtáhne. Soo zklamaně zamručí a našpulí rtíky.
            „Nechci,“ Kai se nad jeho roztomilostí pousměje. Vezme jeho tvář do dlaní, skloní se a sladce jej políbí. Soo vydechne do jeho rtů a znovu mu obmotá ruce kolem krku. Zakloní hlavu a jejich polibek prohloubí. Takhle už jej nepustí vůbec.
            „Kyungsoo,“ mroukne do hnědovláskových úst, načež jejich polibek ukončí.
            „Už vážně musím jít,“ mrkne na něho, usmívajíc se nad Soovým nesouhlasným kroucením hlavy.
            „Nezapomeň si s ním o tom promluvit,“
            „Neboj,“ ujistí jej. Kai ho hrdě pohladí po vlasech, poté se otočí a vydá se chodbou do své třídy.

*

            Kyungsoo celý zbytek dne přemýšlí, co by měl Krisovi říct. Zná se s ním už od školky, ale nikdy by jej nenapadlo, že mu bude radit v lásce. Nebo spíše jej tlačit k tomu, aby si konečně přiznal to, co je tak očividné, že by si toho všiml i slepý s hluchým jako s poradcem. Krisovi city, které k Taovi chová. Ano, sice se znají necelé tři měsíce, ale to, co mezi sebou za tu dobu stihli vybudovat, by jim kde kdo záviděl. V některých chvílích vypadali jako nejlepší kamarádi, na což Kyungsoo občas trochu žárlil, protože jeho nejlepší kamarád je, vždy byl a vždy bude jen on. Někdy se zdáli být vážně jako bratři. Pečovali jeden o druhého, zastávali se a pomáhali si. A buďme upřímní, občas vypadali, že spolu něco mají. Ovšem do toho jim nechtěli Kai s Kyungsooem rýpat, vzhledem k tomu, že oni dva se dali do kupy asi měsíc potom, co se poznali. Vlastně za to jsou také vděční Krisovi s Taem. A o to více je mrzí, že ti dva se spolu už dva týdny nebaví, vyhýbají se jeden druhému a tváří se, že se neznají. Proto Kaiovi už došla trpělivost a rozhodl se zakročit. Nelíbí se mu vidět svého nejlepšího kamaráda, jak se za celý den neusměje a když přijde řeč na Krise, raději odejde pryč. A Kris? Když se lidé kolem něj zmíní o Taovi, dá si do uší sluchátka, zapne hudbu, zavře oči a přenese se do jiného světa. Aby byl Kyungsoo upřímný, i jeho štve Krisův přístup, proto se rozhodl Kaiovi pomoct. Jenže otázka stále zůstává nezodpovězená: Jak jej přimět, aby si připustil své city, co k Taovi chová?
            Povzdechne si, když se ozve školní zvonek hlásící konec poslední hodiny. Jde na to. Jestli s ním nepromluví, Kai jej zabije. A potom spáchá sebevraždu z toho hrozného pocitu, že někoho zabil a navíc ten někdo byl jeho milovaný Kyungsoo. A to on prostě nemůže dopustit. Ale může to přeci nechat až k obědu, kde budou stejně o samotě.
            „Yo!“ přiskočí zvesela ke staršímu ve snaze zvednout mu trochu náladu. Selhal.
            „Yo,“ odpoví sklesle a nezaujatě Kris, zatímco si z kapsy vytahuje sluchátka. Kyungsoo dá ruce v bok a ve chvíli, kdy si světlovlásek chce dát sluchátko do ucha, vytrhne mu ho z ruky a ublíženě se na něho zamračí.
            „Zapomeň. Žádná hudba,“ sebere mu sluchátka a strčí si je do své kapsy. Kris jej pozoruje s pootevřenými ústy, a když se chystá něco říct, Kyungsoo na něho ukáže prstem v náznaku, aby na to hned zapomněl.
            „Ne, nevrátím ti je. Chci si s tebou povídat,“ zakňučí a hodí po něm psí kukadla.
            „Proč?“ Soo vytřeští oči a naprázdno otevře pusu.
            „P-pr... Ty se ptáš pro.. Tak hele, jakožto tvůj nejlepší kamarád mám právo si s tebou občas pokecat, nemyslíš?“ začne hrát uraženého a nejvíce ublíženého.
            „Poslední dobou si mě vůbec nevšímáš, víš to?“ popotáhne ve hraném náznaku pláče. Kris jej ale okamžitě prokoukne, jako by jej neznal dost dlouho na to, aby nepoznal, kdy Soo opravdu pláče a kdy se jen něco snaží uhrát na city. Zkříží ruce na prsou a podívá se na něho.
            „Nikdy jsi nebyl dobrý herec,“ pokroutí hlavou. Soo do něho šťouchne a vyplázne jazyk.
            „Taky jsem jím nikdy být nechtěl,“ řekne vážně, načež se začne smát. Kris se pousměje a natáhne se pro batoh.
            „Tak jdeme, ty můj nepovšimnutý nejlepší kamaráde?“ zeptá se jej a Soo na něho znovu vyplázne jazyk, přesto je uvnitř moc rád, že se Kris přeci jen usmívá a vtipkuje.

*

            „Pochopil jsi dneska tu matiku? Já ani trochu,“ začne hned Kyungsoo, jakmile se posadí ke stolu. Když stáli ve frontě a čekali na oběd, našel pohledem Kaie a nenápadně na něho kývnul a naznačil, že už jde na to. Kai mu jen odpověděl svým okouzlujícím úsměvem, než se vrátil zpět ke strhanému Taovi.
            „Jo,“ Kyungsoo v duchu zaúpí. Tak on ho chce štvát ještě takhle? Vychloubat se tím, že zase chápe to, co on ne?
            „Předtím, než tě zabiju, zapálím a tvůj popel zakopu někam pod pampelišky… můžu se na něco zeptat?“ Kris k němu vzhlédne a kývne.
            „Proč si to konečně nepřiznáš?“ přejde rovnou k věci Soo. Kris s povzdechem odloží příbor a podepře si rukama hlavu.
            „I ty, Brute?“
            „Jakej zas Brute?“ zeptá se, „Mluvím o Taovi,“
            „To mi došlo, ty idiote,“ pokroutí očima nad jeho zabedněností. Kyungsoo se zhluboka nadechne.
            „Fajn, ještě předtím, než tvůj popel zakopu pod pampelišky, tak ho utopím… Ale teď k věci. Víš, je očividný, že jsi na dně a jsi naštvanej pokaždý, když ho vidíš s někým jiným,“
            „Ale já ho nemiluju,“ už jej pomalu začíná unavovat, jak si každý myslí opak. Vždyť… nemůže Taa milovat. To prostě nejde…
            „Víš, že na tom přeci není nic špatnýho,“ usměje se, „To lidé dělají lásku správnou nebo špatnou,“
            „Co?“ Kris se diví, kde se v jeho kamarádovi najednou vzalo tolik chytrých slov a tolik vážnosti. Děsí jej, že to, co doteď říkal jen Kai, už říká i jeho nejlepší kamarád.
            „Když s ním budeš, nebude to špatně. Nikdy není špatně někoho milovat,“
            „I tak bychom spolu nemohli být,“ sklopí pohled.
            „Proč?“
            „Kdybychom se přece jenom dali dohromady a třeba spolu zůstali… Co až ostatní začnou zakládat rodinu? Vím, že Tao chce rodinu a děti hrozně moc, ale to já mu dát nemůžu,“ Kyungsooa trochu bodne u srdce. Asi si potom bude muset s Kaiem o některých věcem pohovořit. Ale teď zpět ke Krisovi.
            „Takže si už přiznáváš, co k němu cítíš?“ v Kyungsoových očkách na chvíli zaplane plamínek naděje.
            „Jen říkám, jaká hloupost to vlastně je. Akorát by toho litoval,“ Plamínek naděje zhasl.
            „Dobře, no… jsem si jistý, že byste něco vymysleli,“ řekne se rty zkroucené v letmém úsměvu. Líbí se mu, kam jejich rozhovor směřuje.
            „To za to nestojí,“ zvedne vidličku a začne se přehrabovat v jídle.
            „Stojí, pokud to vydrží. Tedy pokud bys chtěl, aby vám to vydrželo. A to by Tao chtěl,“ Kris se na něho znovu podívá.
            „Říkáš to, jako bych do něho byl zamilovanej,“ pronese, ovšem Kyungsoo nevypadá, že by jeho slovům věnoval nějakou pozornost.
            „Možná, že ses stal jeho novým snem,“ napadne jej a pozoruje Krisovu reakci.
            „Ne, nestal. Litoval by toho,“ Kyungsoo tiše zamručí a opře se do židle.
            „Krisi…“
            „Tohle prostě nejde. Nemůžu. Je to špatný,“ prohrábne si vlasy.

            „Nevíš, co by se stalo. Jestli by to bylo špatný, nebo ne. Zjistíš to jedině, když to riskneš,“ zkusí ještě Kyungsoo, rozhodnutý to již vzdát, ovšem konečně uvidí ten pohled, kvůli kterému si šel s Krisem promluvit. Viděl, že se v Krisovi něco zlomilo.

2 komentáře:

  1. Omo~~ Krisi nebuď srab...;-) :-*

    OdpovědětVymazat
  2. Krisi, Krisi...ty seš ale zabedněnec !!! Tak snad Soo tím svým cíleným rozhovorem pohnul Krisovo svědomím. A on si konečně přizná, že Taa miluje. Takhle se trápí jeden jako druhý.
    Moc se těšim na další díl...

    OdpovědětVymazat