čtvrtek 18. září 2014

softness of wolf claws // I. Part //


Fandom: EXO
Pairings: ChanSoo, XiuHan, Kray, SeKai, BaekTao, SuChen
Žánr: BoysLove, Yaoi, Fantasy
Autor: HyuniiLee
Počet kapitol: 1/?


Ahoj! Tak konečně jste se dočkali a já oficiálně zahajuji tuto povídku! No nevím.... uvidím jaké budou vaše první reakce. Doufám, že vás to zaujme. Mám docela strach. :D No Bůh mě nesnáší ... jsem bez počítače takže je to docela těžké psát, takže se snažíme dělat co nejvíc abychom byly schopné přidávat další díly. No.. nemám čas. Jsem vytížený člověk, tak ENJOY a COMMENT! 





Poklidně seděl na lavičce a četl si nějakou knihu, nevnímal, co se kolem něj dělo a to skvěle nahrálo lovci schovanému za keřem. Nažloutlé oči se upíraly na krk kořisti. Věděl, že má vyhráno. Chlupatými packami s drápky se prohrábl hlínou na zemi a instinktivně se přikrčil, když zaslechl dalšího příchozího. Zpozoroval o něco nižšího jedince, jak si spokojeně prohlíží tuto část dvora. Počkal si, až se dotyčný vzdálil a jal se polapit svoji kořist. Vycenil tesáky a za doprovodu hlasitého zaštěkání se vrhnul na nic netušící oběť na lavičce. Nebo tušící? To zjistil hned, jak se dotyčná osoba sklonila, čímž docílila, že zvíře za ní ho netrefilo, přelítlo přes něj a dopadlo tvrdě na zem. Po cestě stihlo srazit k zemi dalšího průchozího a nakonec s hlasitým KŘUSK a za doprovodu několika dalších ran pobořil půlku dřevěné konstrukce, co stála uprostřed dvora už pár měsíců nehnutě.
„KAI!!“ rozlehl se naštvaný křik po dvoře.
„Chanyeole, to ho nemůžeš hlídat?“ pokáral Starší, jménem Suho, sedícího na lavičce.
„Já ho hlídám,“ zachechtal se Chanyeol a vzhlédl pobaveně na Vlče, které se snažilo vyhrabat z trosek konstrukce za doprovodu kňučení.
„Ne dostatečně,“ zavrtěl hlavou Suho a pak probodl Vlče pohledem. Když si Kai všiml, co se vlastně všecko stalo, sklopil ocas a stáhl se za hromadu trosek.
„Vylez ty střevo, říkám to po dobrém,“ pronesl výhružně Starší. Po pár vteřinách z trosek vykoukla hnědovlasá hlava s nevinně vyhlížejícím výrazem ve tváři.
„To si se rychle proměnil, není, liž pravda,“
„Chanyeole, kdy konečně přestaneš mluvit jako idiot?“ protočil očima Kai.
„Až dočtu tuhle knížku,“ ukázal nejmladšímu.
„Kai, nemůžeš si hrát někde jinde? Počkej, až se to dozví Kris,“ vytáhl Suho Kaie již proměněného do své lidské podoby za ucho.
„To bys mi neudělal, že ne?“ zaprosil kňouravě Kai a upřel na Suha štěněčí kukuč.
„Neměli jsme ti dávat znamení. Jsi furt nevychovaný raťafák,“ zamračil se Suho a pustil Kaiovo ucho. Ten se na něj jen ušklíbl a vytáhl si rukáv od pravé ruky. Na jejím hřbetu mu zářil znak jejich klanu. Suho jen nechápavě zatřepal hlavou.
„To mi dal strýček Chen!“ usmál se Kai.
„Já ti dám strýčka Chena… Padej okamžitě odsud!“ zavrčel nebezpečně Suho a už jen sledoval mizející záda Vlčete za rohem.  
*

Není nic děsivějšího než být sám v lese. Počkat o čem to mluví? Však on není ten, kdo by se měl bát, ovšem to neznamená, že by mu pobyt v temném koutě lesů poblíž hranic s Kale, měl být nějak zvlášť příjemný. Chen se vracel zpět do svého města. Před několika dny byl vyslán s diplomatickými záležitostmi do hlavního města klanu Ananke. Už se těšil až zase ulehne do své měkké postele a ucítí ten příjemný závan vzduchu země. Ty tři dny v ohni zaplaveném Ananke nebylo nic lehkého pro Vlka, co je zvyklý na ticho lesů a chlad trávy. 
No co, jiný kraj, jiné živly. Prostě to musí přetrpět, je to vždy jen na pár dní. Nemusí tam žít a teď ho napadá, že vlastně docela rozumí některým, kteří se rozhodli pro adaptaci k Isonoe. Být na jejich místě, udělal by to samé. Chen se musel usmát, protože se mu hned zjevil před očima výraz jeho nejlepšího přítele Suha, který byl přílišný vlastenec a zastánce toho, že kde se narodíš, tam i zůstaneš, protože je to tvůj domov a jsi vychován proto, abys dokázal přežít ve své zemi. To prý jen ti špatně vychovaní a slabí jedinci nedokáží vydržet ve svém kraji. Proto taky neměl tolik v oblibě některé členy jejich klanu. Chen ale měl pro svého kamaráda nějak pochopení, aniž by věděl proč. Netoužil po tom se s ním hádat, protože mu nechtěl ublížit. Znali se spolu již od jejich společné výchovy. Jejich rodiče jsou bývalí zastupitelé jejich nynějších pozic diplomatů a Starších. Chen by nikdy jako Suho neměnil, ale stejně byl otevřenější světu víc než jeho starší přítel. 
Z myšlenek ho vytrhlo potiché zapraskání větviček. Otočil se směrem odkud se zvuk ozval a zavětřil dva rozdílné pachy. Věděl, že není sám a ti další byly zaručeně také Vlci, proto se rozhodl zůstat ve své Vlčí podobě. Pokračoval dál v cestě avšak neubíral na pozornosti, protože i když se každým krokem vzdaloval, stále byl v blízkosti s klanem Kale, o kterém věděl, že s ním není radno si zahrávat. 
*

„Všechno v pořádku? Slyšel jsem ránu ze dvora,“ 
„Všecko v pořádku, Kai jen zase sundal místo Chanyeola, kus konstrukce,“ otočil se na příchozího Suho. 
  „Aha,“ usmál se hnědovlasý mladík. 
„Až se bude Kris ptát, tak mu to řekni,“ 
„Jistě,“ 
„Děkuji Layi,“ pousmál se Suho a odpochodoval někam do knihovny. Lay se jeho směrem otočil a spěšně se uklonil.  Byl velice pokorný a zdvořilý, zvlášť k někomu jako byl Suho, Starší jehož slovo mělo v životě Laye velikou roli. 
Nečekal a rozběhl se chodbou až k nejvzdálenějším dveřím. Nemotorně je rozrazil a v duchu si zanadával, čí že to byl nápad dělat hlavní sídlo vůdce, vyumělkované jako ze středověku?! Velké, těžké dveře, které mladší Vlci mají problém otevřít. Poté mu pohled padl na blonďatého muže sedícího na okně s knihou v ruce. 
„Krisi!“ vyštěkl hravě a tím si získal vůdcovu pozornost. Na tváři staršího se rozlil spokojený úsměv, jen co spatřil Layovu tvář. 
„Už jsi se vrátil?“ zeptal se, zatímco zaklapl knihu a seskočil z okna dolů. 
„Ano vrátil. A mám ti něco vzkázat od Suha,“ usmál se na Krise, když k němu přišel. Ten si jen povzdechl a upřeně se zadíval do jeho očí: „Ty jsi vážně neuvěřitelný! Já tě nevidím víc jak dva dny a první co mi řekneš je, že mi Suho něco vzkazuje, což už dopředu hádám je zase nějaká stížnost,“
Lay jen naprázdno klapl pusou a podrbal se na hlavě. 
„Promiň! Taky jsi mi moc chyběl, ale Kai znovu pobořil část té dřevěné konstrukce na dvoře a...,“ zasekl se v půlce věty, když si Kris promnul kořen nosu. Provinile se podíval k zemi a kníknul slabé „Promiň“. 
Vůdce se nezmohl na nic než jen na lehké zasmání, obmotal ruce kolem Layova pasu a něžně ho políbil na čelo: „Občas mám pocit, že to s tím věčným posloucháním Suhových proseb přeháníš. Za to mě neposlechneš skoro nikdy. A co se týče toho tornáda Kaie, tak aspoň dobrovolně odvádí práci, kterou bych pak nařídil sám. To dřevo na dvoře je vhodné leda na oheň a už vůbec ne na stavění nějakého pódia,“ 
Lay zrudl a kývl v pochopení. 
„Ještě něco závratného, co bych měl vědět nebo mě necháš se konečně nabažit tvé přítomnosti po tak dlouhé době?“ Mladší se ušklíbl a pokrčil rameny: „Chen se dnes vrací z Ananke,“ 
Kris protočil očima a hravě zavrčel: „Neprovokuj,“ načež Laye kousnul do ucha. 

*

Byl čím dál tím víc od hranic Kale a blíž ¨k hranicím Isonoe. Nacházel se momentálně někde na území přátelského klanu Aitne. Ovšem pach již tří cizích Vlků mu nebyl příjemná. Poznával v nich mladé jedince, ale nebyl si jist jejich úmysly. Každopádně rozeznal pachy všech klanů, ten jejich ho silně znervózňoval, protože nedokázal s jistotou určit jejich původ. Měli od všeho něco. Chen si nadával, že při výchově stopařiny nedával větší pozor. V každém případě on je diplomat a ne stopař. Takže za svoje malé vědomosti a málo vytrénovaný čich nemohl. 
Zrychlil, jenže za sebou uslyšel zavrčení, otočil se, ale nikoho neviděl. Ohlédl se kolem dokola a pak seskákal z hromady kamenů, aby se vyhl jedné z nebezpečných zatáček dále po cestě. Když dopadl na všechny čtyři dole pod kameny, jeho pohled se střetl s pohledem poměrně statného  dlouhosrstého šedivého Vlka s černozrzavými pruhy po obou bocích. Na první pohled Vlk jako každý jiný z rodiny Carme. Druhý Vlk na něj hleděl upřeně a vypadal, že se každou chvíli chystá zaútočit . Chen spatřil za jeho zády dalšího menšího Vlka celého černého a zleva se vynořil třetí bílý. Věděl, že je v pasti a tak mu nezbývalo nic jiného než se bránit a v tom,  zaplať pánbůh byl poměrně dobrý. Takže se ti tři čoklové měli na co těšit, ať už byli, kdo chtěli. 

2 komentáře:

  1. Ty jo...první díl a hned od začátku je to napínavé. Jsem zvědavá, koho to Chen potkal a jak z té bitky vyvázne.
    Moc se těšim a netrpělivě čekam na další díl.

    OdpovědětVymazat
  2. "Dotiahla" ma sem moja jediná bepeu a sestrička zároveň, Lai... Veľmi jej ďakujeeeem, pretože stále čítať fanfic po anglicky je trochu, nuž, ohubu... *zapája nabíjačku s evil face* Muahahaha, idem na to! Btw, nejak mi nechce prepojiť účet google takže, haii, I am Kajs! >.<

    OdpovědětVymazat